“Turul României în 7 zile”, la Club Electroputere Bucureşti

ian. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2013, la Club Electroputere Bucureşti (Str. Biserica Enei nr. 16) va avea loc cea de a doua expoziţie “Turul României în 7 zile”. Vernisajul va avea loc marţi, 15 ianuarie 2012, ora 19.00. Participanţi: Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, Larisa Crunteanu, Teodor Graur, Olivia Mihălţianu, Dorin Moldoveanu, Alexandru Niculescu, Lala Panait şi Bogdan Ghiu.
Cele două expoziţii pun în scenă, în etape diferite, lucrări ce vorbesc despre o Românie în care contrastele şi căutarea construiesc normalitatea. Sunt analizate contrastele destructive, cu care participanţii s-au intersectat în timpul călătoriei, se vorbeşte despre simbolistica tricolorului, a cărei prezenţă a devenit o urmă a unei experienţe trecute; căutarea de sine sau a identităţii se află în alegerea traseelor pe orizontală sau pe verticală. S-a filmat şi s-a înregistrat cu intensitate obsesivă, s-a scris, s-a vorbit şi s-a tăcut în mod angajat şi performativ.

Expoziţia reprezintă etapa finală a proiectului TR7Z, desfăşurat în perioada 4 – 10 septembrie 2012. Acesta a fost conceput ca un atelier mobil de creaţie alternativă, la care au participat atât artişti, cât şi persoane implicate în contextul cultural contemporan. TR7Z a avut un caracter experimental, urmărind ca participanţii să se deconecteze de la ordinarul cotidian prin interacţiune şi prin producerea unui context relaţional complex.

Traseul a fost gândit astfel cu scopul de a valorifica teritoriul României dintr-o varietate de perspective, care să permită dezvoltarea unor subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectură, dezvoltare regională, peisaj, cultură populară etc.
Itinerariul parcurs şi contextul relaţional produs de condiţiile de desfăşurare şi persoanele implicate în proiect constituie sursa de inspiraţie şi de documentare pentru lucrările din această expoziţie.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
Partener Club Electroputere Bucureşti: Uniunea Artiştilor Plastici

Număr de vizualizări :1070


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro