“Pendulul lui Foucault” de Umberto Eco

ian. 8th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia TOP 10+, va apărea volumul “Pendulul lui Foucault” de Umberto Eco, traducere şi note de Ştefania Mincu, postfaţă de Marin Mincu.

“Pendulul lui Foucault” este un roman elaborat cu ingeniozitate inginerească, în care misterul ia naştere printr-o banală întâmplare. Trei redactori ai unei edituri de texte ezoterice construiesc, printr-un pur joc intelectual, ipoteza misterioasă a unui Complot uriaş, iniţiat de Cavalerii Templieri (dupa dizolvarea Ordinului de către regele Franţei) pentru păstrarea în custodie a Secretului absolut al cunoaşterii şi al puterii. Tot jocul porneşte de la un manuscris delirant şi ia proporţiile unui „vârtej” care, de la un anumit punct, nu mai poate fi dominat de iniţiatorii lui. Cuvintele (semnele) se răzbună chiar pe cei care le manevrează, în momentul în care aceştia transformă jocul combinatoriu în scop în sine.

„Când închizi această carte ai senzaţia că ai încheiat o experienţă necesară. Este marea carte despre vidul acestor ani, dacă ştii cum s-o citeşti. Şi e cartea metalică, dură, care te învaţă să trăieşti cu acest vid, să devii adult în singurul timp îngăduit ţie.” (Il Manifesto)

Pendulul lui Foucault este Alice în Ţara Minunilor pentru adulţii care şi-au păstrat spaimele copilăriei.” (La Stampa)

Număr de vizualizări :1069


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro