Doina Jela, Premiul Naţional “Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca”, ediţia 2012

dec. 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

Scriitoarea Doina Jela a fost desemnată laureata Premiului Naţional “Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca” la ediţia 2012, care tocmai s-a finalizat la Suceava. Premiul este decernat începând de la ediţia 2009, în cadrul evenimentelor naţionale reunite sub egida “Zilele Monica Lovinescu”, care se desfăşoară anual la Suceava şi Fălticeni în cadrul programului derulat de Consiliul Judeţean Suceava – Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera”, program a cărui iniţiatoare şi coordonatoare este scriitoarea Angela Furtună. Juriul Internaţional alcătuit pentru decernarea premiului de la ediţia 2012 este format din Preşedinte acad. BASARAB NICOLESCU (Paris, Cluj), scriitorul şi criticul GHEORGHE GRIGURCU (Tg. Jiu),  prof. DENNIS DELETANT (Georgetown University), prof. VLADIMIR TISMĂNEANU (Maryland University), scriitorul şi criticul TUDOREL URIAN (Bucureşti) şi scriitorul şi criticul IOAN MOLDOVAN (Oradea).

Decernarea Premiului se va face în luna aprilie 2013, cu ocazia comemorării a 5 ani de la plecarea Monicăi Lovinescu, a cărei cenuşă se află depusă la Fălticeni, la cripta E. Lovinescu.

Număr de vizualizări :2898


2 Comments to “Doina Jela, Premiul Naţional “Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca”, ediţia 2012”

  1. doina jela spune:

    Multumesc organizatorilor. Sunt foarte fericita. Niciun premiu nu m-a bucurat atat. De acolo de unde sunt ei, din raiul tuturor celor prigoniti pentru dreptate, Monica si Virgil, sper sa imi dea un semn ca sunt de acord cu decizia dvs.
    Multumesc din nou, dj

  2. Lacramioara Stoenescu spune:

    Doamna Doina Jela, merita cu prisosinta acest premiu pentru paginile tulburatoere scrise despre Monica Lovinescu. Prietena si discipol a acesteia, scriitoarea Doina Jela pastreaza vesnic vie flacara din inima ei neobosita care a vibrat o viata intreaga pentru tara .

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro