Arhitecta Cristina Ţurlea expune „Joc de culoare” la Banca Naţională a României

dec. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 4 decembrie 2012, ora 17:30, la Banca Naţională a României (Bucureşti), are loc vernisajul expoziţiei „Joc de culoare” de arh. Cristina Ţurlea. Expoziţia rămâne deschisă până la 20 decembrie.

În decembrie 2011, arhitecta Cristina Ţurlea a organizat în Centrul de Cultură Arhitecturală a Uniunii Arhitecţilor din România (Bucureşti), în strada Jean Louis Calderon nr. 48, expoziţia “Însemne în Culoare”. În decembrie 2010 a organizat la Sala Octav Doicescu a UAR prima expoziţie de pictură „Culori şi Culoare”. În 2011 a participat şi la expoziţia colectivă „Dincolo de Arhitectură” organizată la Galeria Dialog. Tot în 2011 a avut o expoziţie personală de fotografie „Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor” la Rotonda BNR.

„Peisajele Cristinei Ţurlea îţi transmit o stare de linişte, de bucurie şi confort spirtual.” Despre cea din 2011, Daniel Nicolescu era de părere: „Cristina Ţurlea (…) ştie bine ce face, pictează cu plăcere şi dezinvoltură şi scoate din «cuţit» (unealta pe care, cred, eu, o mânuieşte cel mai bine în acest moment) uluitoare «stări de spirit» (iată, bunăoară, un posibil titlu de expoziţie viitoare). Poate face exerciţiu de plein-air, dar nu evocă, prin el, natura, lumina ei şi amprentele pitorescului, ci vertijul unei luări în posesie a peisajului. E un exerciţiu care înseamnă (…) re-scriere a vizibilului în termenii unei alchimii interioare.” (prozatorul Constantin Stan, despre expoziţia din 2010

Cristina Ţurlea a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Bucureşti. În 2007 obţine titlul ştiinţific de doctor în arhitectură. Este autorul volumelor „Arhitectura şi spaţiile publice”, „Cronica restaurării Palatului Vechi BNR”, „Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor”, toate apărute la Editura Cadmos.

Număr de vizualizări :1473


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro