“Skepsis” de Stelian Tănase

dec. 10th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 11 decembrie 2012, ora 18.30, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Skepsis” de Stelian Tănase, Editura Trei, colecţia “Fiction Connection”. Alături de scriitor vor fi prezenţi Carmen Muşat, Gabriela Adameşteanu şi Paul Cernat.

“Skepsis este un roman fastuos, unde violența extremă de Ev Mediu se întâlnește cu o rară gingășie. Este o curte a miracolelor, înconjurată de venerație și superstiții. Skepsis este o meditație despre scurgerea timpului. Totul trece – Imperiile, omul, zeii. Romanul își extrage seva din cronici și documente de arhivă, dar și din presa secolului XX și din amintiri, mai ales din vise. Skepsis este înainte de toate o fabulație, un joc cu imaginația. Poveștile lui fermecătoare sunt pur și simplu o metodă la îndemână de a aduce împreună lucruri disparate precum căderea Bizanțului, trădarea lui Iuda, melancolia geniului, marile iubiri, soarta Europei, impostura actualității, oglinzile și împreună cu ele, Diavolul (veche obsesie a autorului).Skepsis ne învață un lucru simplu – „Pentru a exista lumea trebuie întâi povestită.” (editorii)

Număr de vizualizări :1330


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro