“Omuleţul roşu” de Doina Ruşti

dec. 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Vremea a apărut ediţia a II-a a romanului “Omuleţul roşu” de Doina Ruşti. „Eu prefer lectura clasică, în cheia singurătăţii feminine, atinse de aripa rece a eşecului sentimental. O feminitate obsedată de actuala vogă – obraznică, grotescă, impetuoasă, mercantilă – a lolitelor.” (Dan C. Mihăilescu)

Autoarea a debutat cu romanul “Omuleţul roşu” în 2004, la Editura Vremea. Anul acesta cartea a fost tradusă în italiană, bucurându-se de cronici elogioase.

„Romanul româncei Doina Ruşti, se citeşte cu mare bucurie: cu mintea răvăşită de exclamaţii şi cu un abia reţinut râs” – La Stampa (2012)

“Tocmai această îmbinare de teme îi dă complexitate epică, făcând din Omuleţul roşu„un roman consistent, cu mister perfecţionat în asemenea măsură, încât finalul reuşeşte să-şi uluiască cititorii”. – Stato Quotidiano (2012)

Număr de vizualizări :1080


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro