“Găteşte în 30 de minute cu Jamie” de Jamie Oliver

dec. 3rd, 2012 | By | Category: Postcard

De curând, la Editura Curtea Veche Publishing a apărut volumul “Găteşte în 30 de minute cu Jamie” de Jamie Oliver. Volumul conţine reţete pentru 50 de meniuri complete cu feluri de mâncare variate, ce merg foarte bine împreună, şi prezintă o metodă revoluţionară de a găti rapid. Modul de prezentare a reţetelor indică exact paşii ce trebuie făcuţi pentru a nu pierde nici măcar un minut, iar Jamie Oliver are grijă să prezinte inclusiv arsenalul de care va avea nevoie orice bucătar care doreşte să economisească timp.

“Dacă vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă, atunci cartea aceasta e pentru dumneavoastră. Veţi vedea cum puteţi pregăti o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteaţi un singur fel de mâncare. Nu înseamnă să faceţi un compromis la calitate, ci să fiţi organizaţi, să folosiţi chibzuit fiecare minut, să vă amuzaţi muncind şi să readuceţi în bucătărie atmosfera de altădată” – Jamie Oliver.

Jamie Oliver a început să gătească la vârsta de 8 ani, într-un pub deţinut de părinţii săi – The Cricketers din localitatea Clavering, comitatul Essex. După ce a terminat şcoala, a început să se ocupe de catering, iar asta l-a condus către Neal Street Restaurant şi, mai târziu, către The River Café.

Cariera lui în televiziune şi în domeniul editorial a început în 1999 cu seria Naked Chef. De atunci, el a înfiinţat grupul de restaurante Fifteen, a schimbat meniurile din şcolile britanice şi a revoluţionat gătitul acasă. Instituţia prin care face acte de caritate, The Jamie Oliver Foundation, se străduieşte să îmbunătăţească viaţa oamenilor printr-o hrană mai bună, organizaţia fiind implicată, printre altele, în instruirea bucătăreselor din şcoli. De asemenea, Jamie lucrează la Home Cooking Skills, un curs pentru şcolile gimnaziale. Printre afacerile sale de succes se numără şi lanţul de restaurante Jamie’s Italian.

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro