Strângeri de fonduri pentru înființarea și dotarea primei școli de muzică veche din România

nov. 28th, 2012 | By | Category: Postcard

Miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 19:00, la Muzeul Țăranului Român din Bucureşti, studioul Horia Bernea, va avea loc Licitația de Artă dedicată strângerii de fonduri pentru înființarea și dotarea primei școli de muzică veche din România. Cele 36 de opere de artă, în mare parte picturi, sunt deja expuse la Sala Foier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, si pot fi vizionate până în ziua licitației, inclusiv, între orele 13:00 și 19:00. Şcoala de Muzică Veche va fi lansată la începutul anului 2013 și este un proiect al asociației Antiqva și al agenției Medieval Praxis. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Catalogul licitației poate fi consultat și online la adresa evenimentului (Licitatie) sau pe pagina de Facebook (Licitatie de Arta).

Școala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013. Acest proiect este o necesitate în oferta educaţională artistică în România, unde muzica veche nu se regăseşte aproape deloc în programele instituţiilor de învăţământ, în special la nivel preuniversitar, în ciuda unui interes real din partea publicului pentru aceste genuri muzicale. Cursurile vor fi oferite de profesori calificaţi la cele mai bune şcoli de profil din ţară şi din străinătate, beneficiind în plus de o bogată experienţă pedagogică și concertistică. Cursurile de muzică veche pentru copii sunt deschise atât copiilor foarte talentați, interesați în mod special de interpretarea de performanță, cât și celor care nu își doresc neapărat o carieră muzicală în viitor, ci doar dobândirea unei culturi muzicale solide. Alături de oferta educaţională pentru copii, şcoala va oferi şi cursuri de interpretare şi iniţiere în ascultarea muzicii vechi pentru adulţi, atât la nivel de grup, cât şi individual.

“Licitația cuprinde opere ale unora dintre cei mai importanţi artiști români contemporani. Acestea au fost donate de către artişti, iar fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri şi lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziţia elevilor, pentru studiu şi documentare. În plus, vor fi acordate burse de studiu elevilor merituoşi cu situaţie financiară dificilă.” – Laurenţiu Constantin

Artiştii ale căror opere participă la licitaţie:

Vasile Mureşan Murivale

Aurel Tar

Ion Lazăr

Horea Paştina

Marian Zidaru

Monica Vasinca

Ştefan Câlţia

Vasile Tolan

Mirela Trăistaru

Virgiliu Parghel

Mircea George

Bogdan Vlăduță

Ana – Maria Panaitescu

Sorin Ilfoveanu

Marcel Lupşe

Adrian Chira

Francisc Chiuariu

Valeriu Mladin

Dorothea Fleiss

Medi Wechsler Dinu

Alina Manole

Petre Ghergu

Mircia Dumitrescu

Miruna Budișteanu

Viorel Mărginean

Mihai Perca

Ion Atanasiu

Miron Duca

Iacob Lazăr

Ştefan Pelmuş

Ion Nemţoi

Gabriel Ghizdavu

Dragoş Lumpan

Catalogul licitației poate fi consultat la adresa http://www.medievalpraxis.ro/licitatie/Catalog.pdf .

Număr de vizualizări :1248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro