Răzvan Ioan Dincă, directorul general al TNO „Ion Dacian”, distins cu Premiul Pro Cultura Hungarica

nov. 6th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 noiembrie 2012, la sediul Ambasadei Ungariei la București, domnul ambasador Füzes Oszkár va înmâna o distincție înaltă a statului ungar, Premiul Pro Cultura Hungarica, domnului Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București.

„Premiul sau placheta se acordă cetățenilor străini pentru meritele lor imprescriptibile obținute în domeniul promovării valorilor culturale maghiare în străinătate, precum și al îmbogățirii relațiilor culturale dintre națiunea maghiară și alte națiuni. Persoana distinsă primește o plachetă memorială și un certificat doveditor. Medalionul are formă de cerc, este făcut din bronz; pe o parte înfățișează un peisaj panonic, cu figura semănătorului, iar pe reversul lui se găsește inscripția PRO CULTURA HUNGARICA, înconjurată de o coroană.

Teatrul condus de Răzvan Ioan Dincă îndeplinește un rol marcant în construirea relațiilor culturale româno-maghiare. Cu Teatrul de Operetă din Budapesta a avut mai multe coproducții, cu efect răsunător, de exemplu spectacolul bilingv „Romeo și Julieta”, în regia lui Kerényi Miklós Gábor (KERO), care a constituit și evenimentul cultural care marca încheierea Președinției Ungare a UE.”, a transmis biroul de presă al Ambasadei Ungariei la București.

Răzvan Ioan Dincă s-a născut la 3 iunie 1974 și conduce Teatrul Național de OperetăIon Dacian” din București începând din anul 2006. CV-ul său profesional se găsește pe site-ul: http://scenart.ro/siten/echipa/CV/razvan_ioan_dinca.html

Număr de vizualizări :1990


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro