„Peisajele științelor”, vernisaj la Institutul Francez Timișoara

nov. 16th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 19 noiembrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Francez din Timișoara (Bd. C.D. Loga nr. 46), va avea loc vernisajul expoziției „Peisajele științelor”, coprodusă de Muzeul Confluenţelor din Lyon și Centrul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Franţa. Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 noiembrie – 7 decembrie 2012.

Această expoziție permite publicului larg să descopere bogăția și diversitatea imaginilor provenite din cercetarea științifică. Capturate cu sisteme optice avansate (telescoape, microscoape optice sau cu baleiaj electronic, etc.) aceste imagini științifice legate de teme precum biodiversitatea, nanoștiințele sau energia, încearcă să abordeze și să înțeleagă ceea ce nu este vizibil cu ochiul liber, să exploreze, într-un fel, universuri foarte îndepărtate de scala umană: de la infinit de mare la infinit de mic.

Imaginile acestor lumi sunt fascinante și surprinzătoare, atât prin conținutul științific pe care îl transmit, cât și prin frumusețea și caracterul lor neobișnuit, şi joacă un rol important în sensibilizarea publicului la mizele contemporane ale științelor și societăților.

Număr de vizualizări :1268


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro