Denisa Mirena Pișcu, Dina Hrenciuc, Dominic Brezianu, Olga Delia Mateescu, Corina Ciocârlie, Nichita Danilov, Ruxandra Ivăncescu, Dan Someșan, Radu Ilarion-Munteanu și Răzvan-Ionuț Dobrică îşi lansează noi cărţi

nov. 21st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 22 noiembrie 2012, în cea de a doua zi a Târgului de carte Gaudeamus, Editura Tracus Arte invită publicul la șapte lansări de carte, ocazie cu care vor fi prezentate nu mai puțin de 11 titluri. Autorii volumelor lansate sunt Denisa Mirena Pișcu, Dina Hrenciuc, Dominic Brezianu,  Olga Delia Mateescu, Corina Ciocârlie, Nichita Danilov, Ruxandra Ivăncescu, Dan Someșan, Radu Ilarion-Munteanu și Răzvan-Ionuț Dobrică.

Programul evenimentelor:

ora 11.00

Denisa Mirena Pișcu – Sunt încă tânără

Dina Hrenciuc – Maidanezii

Prezintă : Caius Dobrescu

”Denisa Mirena Pișcu ne vorbește cu aceeași tandră finețe și despre experiența gravidității și despre (uluitoare performanță!) ”moartea celor dragi” (Caius Dobrescu)

”Proza Dinei Hrenciuc demonstrează, cu artă dar și cu mult suflet, că lumea noastră oricât de destrămată, disperată, mizerabilă, poate produce încă revelații și mitologii.” (Caius Dobrescu)

ora 12.00

Dominic Brezianu – Eroticele

Olga Delia Mateescu – Teatru vol I

Prezintă: Cornelia Maria Savu

”Volumul Eroticele este o apariție insolită în peisajul poeziei românești contemporane. Poemele lui Dominic Brezianu sunt concentrate, minimaliste, cu tăietură sigură de montaj cinematografic. Biograficul e decantat prin lentila amintirilor și adus în prezent cu subtile strategii în care se îmbină viziualul, tactilul și, din când în când, muzicalitatea rimelor rare.” Cornelia Maria Savu

”Asocierea lipsei de prejudecăţi în abordarea tematică cu rafinamentul modern – arhetipal al expresiei recomandă  Eroticele drept unul din cele mai sincronizate volume de poeme apărute în limba română cu tipul de poeticitate cultivată astăzi de câţiva mari creatori în lume.” Roxana Sorescu

Olga Delia Mateescu (n. 6 noiembrie 1949, Bistrița Năsăud) este o actriță și scriitoare română, societară de onoare a Teatrului Național I.L. Caragiale, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UNITER, distinsă cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică.

Între 1968 – 1969 este studentă la Facultatea de Filologie (Secția Limbi romanice și clasice), în anul 1968, debutând de altfel. În aceeași perioadă începe activitatea la teatrul studențesc “Podul”, apoi va urma studiile teatrale la I.A.T.C. (între 1969 și 1973), absolvind în 1973.

După Revoluția din 1989 decide să își continue studiile și obține doctoratul în Istoria Teatrului(1999), sub conducerea prof. univ. Ileana Berlogea, în cadrul UATC.

”Despre poemele concise ale lui Dominic Brezianu nu se poate spune altceva decât că exaltă o vitalitate virilă copleşitoare.” Maria Irod

13.00

Antologia Vânt potrivit până la tare

Prezintă: Ion Bogdan Lefter, Gerhardt Csecja, William Totok

ora 14.00

Corina Ciocârlie – Nimic nu e pe gratis

Prezintă : Vasile Mihalache

”Preambul : Scriitori din toate țările, reuniți-vă! Comunicați, socializați, fraternizați, în numele sacrosanctei «unități în diversitate» promovate cu sârg de funcționarii de la Bruxelles…

De la Est la Vest și (mai rar) viceversa, autorii invitați alternează nonșalant lecturi, dezbateri, mese rotunde, festivaluri literare, în timp ce gazdele mai bifează, ușurate, câte un punct de pe încărcata lor agendă.

Gândit ca o replică la comedia așa-zisului dialog al culturilor, acest breviar pentru autori «vilegiaturiști» ilustrează înainte de toate o maximă care se învață în primul an de economie: There ain’t no thing like a free lunch – dejunuri gratuite nu există nicăieri. Nici la Paris, nici la Praga, nici în țara fermecată a burselor Rockefeller. (…)”

ora 15.00

Nichita Danilov – Portrete fără ramă

Prezintă : Vasile Mihalache, Ion Bogdan Lefter

”În Portrete fără ramă, Nichita Danilov continuă efortul de demitizare a istoriei literare românești printr-o serie de articole care oferă o viziune puțin cunoscută a figurilor auctoriale. Demitizarea vine, însă, împreună cu umanizarea personalităților devenite personaje, oameni în toată splendoarea lor, cu ticuri și idiosincrezii diverse, cu fobii și naivități care merită și trebuie să fie povestite, spre deliciul cititorului.

Autodefinindu-se ca marginal, locuitor și autor al frontierei, Nichita Danilov propune un mod de a istoriciza și literaturiza biografia – și corolarul ei, opera – sub o deviză care readuce eticul în discuțiile estetice : ”Niciun scriitor nu se poate ascunde după defectele cu care scrie”. (Vasile Mihalache)

ora 16.00

Ruxandra Ivăncescu – Ochiul dragonului

Dan Someșan – Printre picături

Prezintă: Cosmin Perța

Amestec de roman de aventuri, fantasy și policier, Ochiul dragonului al Ruxandrei Ivăncescu estre un roman alert, impecabil din punct de vedere stilistic, care își seduce cititorul încă din primele pagini, suprapunând planuri temporale, fire narative, intrigi într-o complexă pânză de mituri și fapte istorice care conferă acestui quest novel o savoare aparte.

Poemele lui Dan Someșan din Printre picături ne pun în fața unei viziuni distorsionate, alienate a unei lumi concentraționare, distopice din care individul se poate salva numai prin asumarea propriei inadaptări

ora 18.00

Radu Ilarion Munteanu – Guerilla în câmpul cu maci

Prezintă: Cosmin Perța, Octavian Soviany

”Într-o direcţie de interpretare cvasi-didactică, Guerillă în câmpul cu maci conţine texte science fiction, texte fantastice şi texte „de frontieră”. Cred că etichetările sunt periculoase în interpretarea prozelor lui Radu Ilarion Munteanu. El nu face paradă de stăpânirea codurilor literare ale sub-genurilor, se foloseşte de ele pentru a-şi spune povestea – de cele mai multe ori aceasta fiind un răspuns, cel al lui RIM, la întrebări fundamentale – şi atât.” (Cătălin Badea Gheracostea)

ora 18.30

Răzvan- Ionuț Dobrică – Eroi locali

Prezintă: Alexandru Mușina, Oana Dușmănescu

”Răzvan Ionuț Dobrică, care este și membru în grupul Social Media Brașov, are o pasiune (obsesie) pentru fotbalul brașovean greu de imaginat. Când vezi un om dedicat unei cauze îl recunoști de departe. Omul nostru a scris un roman despre suporterii unui club de fotbal dintr-un oraş aflat la poalele unui munte, care ajung să joace în prima ligă pentru echipa lor favorită după ce aceasta a rămas fără jucători în pauza dintre tur şi retur.

Citind Capitolul VI din Eroi locali îți dai seama că Răzvan are chemare de scriitor. Dacă citești lungile lui articole pe care le scrie pe blog îți formezi o idee despre omul din spatele romanului.” (Manuela Cheta)

Număr de vizualizări :1733


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro