Conferinţa “O călătorie pe la monumentele bizantine din Cipru”, susţinută de prof. Charalampos G. Chotzakoglou

nov. 6th, 2012 | By | Category: Postcard

Miercuri, 7 noiembrie 2012, ora 18:00, Departamentul de Filologie Clasică şi Neogreacă al Universităţii din Bucureşti (Str. Edgar Quinet 5-7, etaj II, amfiteatrul Haşdeu) organizează,  cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Eleno-Română, conferinţa “O călătorie pe la monumentele bizantine din Cipru”, susţinută de prof. Charalampos G. Chotzakoglou, preşedintele Societăţii de Studii Cipriote şi al Societăţii Cipriote de Studii Bizantine. Conferinţa va fi prezentată în limba greacă şi va fi tradusă în română.

Charalampos Chotzakoglou este profesor de artă bizantină și arhitectură la Hellenic Open University și la Muzeul Mănăstirii Kykkos. Charalampos Chotzakoglou a participat la săpături în regiunea mediteraneană, a organizat simpozioane și expoziții internaționale și a publicat mai mult de cincizeci de monografii și studii în reviste academice despre arta și arhitectura bizantină și post-bizantină și despre istoria și arta diasporei grecești. El este autorul Religious Monuments in Turkish-Occupied Cyprus: Evidence and Acts of Continuous Destruction și a finalizat recent, în colaborare cu Muzeul Mănăstirii Kykkos, inventarierea și documentarea monumentelor creștine din partea de nord a Ciprului.

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro