Cătălin Burcea, ”Breaking news. IconoPlasma”

nov. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi 8 noiembrie 2012, de la ora 18.00, la ALERT studio (str. Mircea Vulcănescu nr. 2-4, București), va avea loc evenimentul ”Breaking news. IconoPlasma”, semnat de artistul vizual Cătălin Burcea (White Code). Vizitarea expoziției se va face în perioada 8 – 30 noiembrie 2012, prin programare e-mail.


Rescrierea au ralenti a momentelor de maximă intensitate mediatică reprezentată de un flux de ştiri este miza instalaţiei „I am listening to what I am saying”. După difuzarea lor, cuvintele şi imaginile emise de canalele de ştiri se videază de sens, se dematerializează, devin entităţi inutile, deşeuri. Manipularea imaginii şi sunetului imprimă o stare de aparentă prostraţie  personajelor, care evoluează într-un fel de zid fonic, aproape palpabil, păstos. Odata cu etirarea sunetului, acesta rămâne interior « naraţiunii », dar devine simultan şi extradiegetic. Prezentatorii de ştiri (re)devin (ne)automate umane, dobândind în acelaşi timp o aparenţă spectrală, hieratică … un aer hipnotic, angoasant, voodooesc. Combativitatea originară a unui speaker este transfigurată într-un calm cvasimistic, aproape contemplativ…

ALERT studio este un proiect independent inițiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga și Cătălin Burcea cu scopul de a crea o platformă de cercetare și promovare a producției artistice contemporane. Asumându-și funcția de spațiu laborator, Alert Studio propune o întâlnire între artiști, idei, direcții și discursuri din zone conceptuale și spații culturale diferite. Sunt importante și apreciate gândirea critică și interogația ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.
ALERT studio funcționează ca o galerie de proiect, conectând trei direcții de explorare artistică – PINK | RED | WHITE – într-un singur spațiu. Însă aceste coordonate nu înseamnă indexare, restricție și etichetare. Ele se pot intersecta și nuanța, pot oricând dialoga și declanșa dezbateri.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro