„92 de povești cu cărți” de Ștefan Caraman

nov. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 9 noiembrie 2012, în Club La Scena (Calea Călărașilor nr. 55, București), va avea loc lansarea volumului “92 de povești cu cărți” de Ștefan Caraman, Editura Herg Benet.

Lansarea de carte va avea loc în salonul verde al clubului, la parter, începând cu ora 20.30. Ea va fi precedată, de la ora 19.00, de spectacolul de teatru Talk Show (de Ștefan Caraman).

92 de povești cu cărți este o colecție de povestiri inspirate și centrate în jurul cărților, dar nu numai. Cartea este când blândă și prietenoasă cu cititorul său, când acidă și ironică, dar irezistibilă.

“Cele 92 de poveşti se organizează într-o serie de poveşti de viaţă, cu suişuri şi coborâşuri, cu stări ce variază de la plictis, regret la nonşalanţă; de la amor la boală, din librării în spitale, de la copii la bătrâni … un volum al contrastelor. Cărţile se clădesc într-un spaţiu urban expus doar prin prisma legăturilor directe dintre autor şi ghidajul arhitectural al librăriilor (portal-uri către universuri tot mai variate), al clădirilor vechi sau chiar al direcţiei din care bate vântul. Simplitatea dialogului conferă o trăsătură aparte iar poveştile se înlănţuie ca un drog în sinapse. Cărţile spun poveşti despre cărţi, despre oameni, despre efectul social pe care îl au acestea (evidenţiat în povestea 30 a cărţii frumoase despre un om foarte urât), despre conexiunile între generaţii.” (Marius Surleac)

“Un om și o carte merg ținându-se de mână, strada, clădirile, ceilalți, un om și o carte se strecoară, ca o pereche de cuțite în carnea unui prunc care trebuie să plătească pentru cei care nu mai au, “spre est spre est”, arată omul cu un deget bont, apoi se șterge de sudoare și de praf, cartea i se urcă pe umeri și privește în aceeași direcție, dar vântul îi tot împrăștie paginile peste ochi, nu văd, nu văd, strigă din tot cuprinsul, coperțile o strâng, o strâng…

Când deschizi o carte, când o citești, când o termini înaintea poveștii…” (“92 de povești cu cărți”)

Număr de vizualizări :850


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro