„History Organic: Breeze Between Water and Flame” de Andreea Costenco, la Cărtureşti Verona

nov. 8th, 2012 | By | Category: Postcard

Luni, 12 noiembrie 2012, ora 18:00, la Cărtureşti Verona din Bucureşti va avea loc vernisajul expoziţiei „History Organic: Breeze Between Water and Flame” de Andreea Costenco. Vernisajul se va bucura de timbrul sonor realizat de Giuseppe Rizzo și Dan Miron. “Noua expoziţie din seria „Camino History Organic Structure” este rezultatul unei călătorii itinerante în Spania şi Portugalia, expoziţia devenind ecoul modului organic de înţelegere şi definire a unicităţii, într-un proces în care elementul real-concret, material-palpabil devine parte integrantă din textura lucrărilor vernisate.”, au scris organizatorii. Prima manifestare a seriei „Camino History Organic Structure” a avut loc la Galeria Odeon în iunie 2012.Expoziţia va putea fi vizitată în cadrul subsolului librăriei Cărtureşti/ Cafe Verona (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti) în perioada 12-24 noiembrie 2012.

Andreea Costenco şi-a început parcursul în cariera artistică în Bucureşti, a absolvit Liceul de Arte „Nicolae Tonitza” şi si-a continuat studiile universitare cu o diplomă în Arte Plastice la Universitatea București. A urmat un master în scenografie la MA Scenography la Central Saint Martins Colege of Art and Design din Londra.

Cea mai recentă expoziție de pictură/ instalaţie a fost realizată în Munchen, “Odissee”, Westandvillage în 2010, eventiment care s-a bucurat de un neaşteptat succes.
Ca pictor, Andreea a mai expus la „Young Colours – Tineri Artiști – Expoziție Pictură” de la Art Expo/ Galeriile Teatrului Naţional din România 2004,  Muzeul Banatului din Timişoara 2004 și alte participări la expoziţii în ţară şi străinătate. De asemenea, a prezentat seria „Looking for Mr. Green” la Titu Maiorescu Rumanisches Kulturinstitut din Berlin. În 2002 a realizat o expoziţie intitulată „Metamorfosi”  la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica dinVeneţia.

Ca artist multimedia, Andreea Costenco a participat cu doua lucrări video la competiţiile internaţionale SCHMIDT, „Sin City” în 2011 şi la competitia organizata de MOBY pentru spotul videoclipului „Wait for me”  în 2010.  Alte lucrări includ „Something About Lysistrata”, eveniment instalaţie/performance de la Cantieri Culturali Alla Zisa, Palermo, Sicilia, în 2005; un scurt video experimental „World Story” prezentat la Uncut, eveniment de film de scurt metraj în cadrul Institute of Contemporary Art (ICA), The Mall, London,  Institutul de Artă Contemporană din Londra 2004 (anterior prezentat la Festivalul CineMAiubit, la Cinema Studio din Bucureşti). În 2002 a creat o expoziţie/ instalaţie/  intervenţie intitulată „I Love New York” la Galeria Eforie din Bucureşti, instalatie prezentată de Comisia Fulbright în Bucureşti.

În calitate de scenograf, Andreea Costenco a conceput scenografia şi costumele pentru spectacolul „O noapte furtunoasă”  la Teatrul Bulandra, spectacol cu premiera în mai 2002, prezentat şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru „Ion Luca Caragiale”, ediţia a XII-a de la Bucureşti.

Număr de vizualizări :1314


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro