„Ce (mai) este omul? Răspunsul antropologiei teologice moderne” de Iustinian Șovrea

nov. 28th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 noiembrie 2012, ora 17.00, la Librăria Bookcorner, bulevardul Eroilor nr. 15, Cluj, va avea loc lansarea volumului „Ce (mai) este omul? Răspunsul antropologiei teologice moderne” de Iustinian Șovrea, ce face parte din Seria Theologia Socialis, Editura Eikon. Prezintă: IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Vasile George Dâncu, Ovidiu Pecican și Radu Preda.

Seria Theologia Socialis răspunde necesității de a repune în dialog, după jumătate de secol de ateism de stat și două decenii de tranziție confuză, valorile creștine cu cele ale societății moderne. Seria este promovată de Institutul Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale și Inter-religioase (INTER).

“Ce (mai) este omul? O interogație la care modernitatea nu a reușit să răspundă convingător. După dezastrele și dictaturile secolului XX și în plină criză financiară actuală, valoarea omului ca ființă irepetabilă, înzestrată de la naștere și până la moarte cu demnitate, trebuie reafirmată insistent. Este una dintre temele social-teologice pe care volumul de față încearcă să o ilustreze. De modul cum îl definim pe om depinde esențial „definiția” Creatorului acestuia. Am putea chiar spune că Dumnezeu a ajuns argumentul antropologic major în apărarea omului de propriile sale slăbiciuni, amnezii și rătăciri.” Radu Preda

Iustinian Șovrea (n. 1980). Doctor în filosofie, licențiat în teologie ortodoxă și studii europene. Actualmente cercetător postdoctoral la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Număr de vizualizări :1628


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro