“O lună în Thailanda” de Paul Negoescu, în competițiile oficiale la Salonic și Sevilla

nov. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

“O lună în Thailanda” – debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu – a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Salonic și Festivalul Filmului European de la Sevilla. Cea de-a 53-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Salonic are loc în perioada 2 – 11 noiembrie 2012. “O lună în Thailanda” va fi prezentat în competiția internațională și va avea proiecții săptămâna viitoare, pe 6 și 7 noiembrie. Lungmetrajul lui Paul Negoescu urmează să fie prezentat în cadrul competiției oficiale, alături de alte 16 filme. Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.

“O lună în Thailanda” va concura alături de nume cunoscute din cinematografia internațională, precum câștigătorul de la Cannes de anul acesta – pelicula “Reality” a regizorului italian Matteo Garrone și filmul premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2012  – lungmetrajul “Sister”, al Ursulei Meier.

“O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Pornește într-o călătorie prin cluburile și petrecerile bucureștene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Paul Negoescu a mai participat anul acesta, cu debutul său – „O lună în Thailanda” – la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur, în Competiția “Emile Cantillon”, la Festivalul de Film de la Zurich în competiția oficială și la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecția internațională. Regizorul a realizat și scurtmetrajele, “Orizont”, “Târziu”, „Renovare” şi „Derby”, care au fost selecţionate la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique, Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul „O lună în Thailanda”, o producţie Hi Film, în co-producție cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și cu participarea HBO România.

„O lună în Thailanda” a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo și în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrița Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Trailerul filmului poate fi vizualizat aici: http://bit.ly/XXS28F

Număr de vizualizări :1349


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro