“Învaţă-mă să trăiesc” de Madeleine Davidsohn

nov. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 27 noiembrie 2012, ora 14:00, la Librăria Mihail Sadoveanu (Bucureşti), va avea oc lansarea volumului “Învaţă-mă să trăiesc” de Madeleine Davidsohn, Editura Vremea. La eveniment vor vorb autoarea şi Silvia Colgescu, director al Editurii Vremea.

„Ani de zile m-a urmărit ideea că trebuie să scriu acest roman. Despre holocaust şi ororile acelei perioade există nenumărate cărţi. Reintegrarea supravieţuitorilor în societatea din care au fost alungaţi, ostracizaţi, condamnaţi la moarte, de fapt o problemă la fel de majoră, a fost abordată mult mai puţin în literatura actuală.

Romanul Învaţă-mă să trăiesc îşi propune tocmai această temă.

Aron, personajul acestei cărţi, reuşeşte să găsească undeva, în străfundul sufletului său, puterea de a-şi încropi din cioburile unei existenţe care părea fără sens şi fără speranţe un nou viitor .

Pe măsură ce lucrurile încep să intre pe făgaşul normal, stafiile trecutului par să se îndepărteze, astfel că primăvara va reînnoi nu doar natura, ci şi inima sa greu lovită.” (autoarea)

Număr de vizualizări :1262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro