„Bărbat adormit în fotoliu” de Alex Ştefănescu, în lectura lui Ion Caramitru

oct. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 10 octombrie 2012, ora 15:00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii, nr. 22, Bucureşti), actorul Ion Caramitru va citi din volumul „Bărbat adormit în fotoliu”, Editura Curtea Veche Publishing. Alături de Alex Ștefănescu, vor participa criticii Daniel Cristea-Enache și Tudorel Urian.

„Bărbat adormit în fotoliu” cuprinde episoade pline de haz trăite de Alex Ştefănescu alături de mari personalități din literatura românească. Nicoale Manolescu, Marin Preda, Nichita Stănescu sau Ana Blandiana sunt doar câteva dintre personajele din „Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări”, un volum  despre care Tudorel Urian a declarat că „are toate şansele să devină un bestseller.“ Cartea, publicată pentru prima dată în 2010, se află la cea de a doua ediţie.

Alex Ştefănescu este unul dintre cei mai cunoscuţi critici şi istorici literari, prozator, dramaturg, publicist şi realizator de emisiuni TV. Autor a 16 cărţi, dintre care un mare ecou a avut Istoria literaturii române contemporane (1941–2000), apărută în 2005 (s-au scris despre ea 270 de articole pro şi contra şi a fost răsplătită cu Premiul Uniunii Scriitorilor şi cu Premiul Academiei). Emisiunea Un metru cub de cultură, difuzată de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri pe 2004, iar altă emisiune, realizată pentru TVR Cultural, Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex. Ştefănescu — Premiul APTR pentru emisiuni culturale pe 2008. În 2009 a publicat un volum despre două sute cincizeci de cărţi proaste, Cum te poţi rata ca scriitor. Tot în 2009 a început să realizeze şi o emisiune TV pe această temă, Tichia de mărgăritar.

Număr de vizualizări :1391


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro