“Solo show” de David Sandor, la Galeria 26 (OTA)

oct. 23rd, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 24 octombrie – 10 noiembrie 2012, la Galeria 26 (str. Dr. Staicovici nr. 26, Bucureşti) va avea loc expoziţia “Solo show” de David Sandor. Vernisajul va avea loc miercuri, 24 octombrie 2012, ora 19:00.

“Dacă Godot era prins în trafic, vestea proastă atârna de un cablu de curent cu leduri.” – fragment dintr-o telegramă datată 24.10.2012.

În Bad News, David Sandor prezintă două situaţii/ lucrări inspirate din interminabila joacă cu absurdul. Asocierile neaşteptate de materiale se alătură unor idei la fel de neaşteptate, obsesive, fără rezolvare. Astfel, lucrările sale se află pe graniţa sensibilă dintre realitatea caducă şi coşmar, iar punerea în obiect a acestor idei se află între studiu clasic şi ready-made.

“Lucrarea e făcută din experienţa directă cu diverşi administratori de bloc.
Întotdeauna mi-am dorit să văd comitetul de bloc în pielea goală pe casa scării, cântând operetă şi stând în formaţie de zid de fotbalişti. Mă amuză morga subită, aerul ridicol-oficial şi ierarhia însăilată a adunării.

Este vorba despre intruziune, despre promiscuitate aproape, despre ambiguitatea dintre spaţiul intim şi spaţiul public. Îi văd ca pe nişte demoni; adunarea lor e coborâtă dintr-o lucrare de Blake – iadul pe pământ, un spectacol burlesc şi complet lipsit de sens.

De unde vine arta?? De unde te aştepti cel mai puţin.” (David Sandor despre Bad News)

David Sandor (n. 1976) trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Autor de sculptură, desen, animaţie şi, mai recent, pictură, este iniţiatorul a două proiecte de durată: Întâlniri cu desene şi Oxigen, în strânsă colaborare cu artistul Alexandru Rădvan. În 2009 a beneficiat de o bursă Attic Arts la Institutul Cultural Român de la Londra.

Număr de vizualizări :1234


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro