“Săptămâna merelor coapte” de Anisa Su

oct. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecţia “Autori români”, a apărut volumul de povestiri “Săptămâna merelor coapte” de Anisa Su.

Povestirile încearcă, într-un mod autentic, inocent și ironic să ajungă la cititor descoperindu-i o lume a dorințelor împlinite în moduri simbolice, a trecutului care poate reapărea subit, a neputinței de a-l înțelege pe celălalt, uneori a cruzimii umane, a așteptărilor zadarnice, sau a unor căutări exterioare a ceea ce nu există în propria persoană. Personajele au propriul lor mod de a vedea lucrurile și de a acționa, ceea ce duce la finaluri surprinzătoare. Totuși,  fiecare personaj, fie el om, pește, roșie sau curte, se sforțează să schimbe ceva sau măcar să înțeleagă ce i se întâmplă.

Su Anisa s-a născut în 1980, în București. A studiat Dreptul la Universitatea București, și, după un popas în avocatură,  presărat  cu stropi de înțelegere a ceea ce înseamnă numita profesie, s-a decis să-și urmeze visul de a fi scriitoare. Între vis și realitate apar mereu, ca în basme, multe impedimente, de felurite naturi, dar apariția acestei cărți înseamnă o primă treaptă spre împlinirea visului ei.

Număr de vizualizări :1028


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro