“Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie” de Cristian Ghinea

oct. 25th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 31 octombrie 2012, ora 18:00, la sediul Grupului pentru Dialog Social (Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti) va avea loc lansarea volumului “Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie” de Cristian Ghinea, Editura Humanitas, colecţia “Portrete în dialog”. Vor vorbi: Daniel Morar, Laura Ştefan, Cristi Danileţ, Horia Georgescu, Cristian Ghinea. Moderator: Mircea Vasilescu.

“Ca orice subiect delicat, corupţia şi lupta împotriva ei declanşează un evantai de reacţii în spaţiul public: manipulări, scenarii, zvonuri, mituri de un an sau de un deceniu. La rândul lor, instituţiile anticorupţie sunt supuse unui regim din care nu lipsesc acuzaţiile de agendă politică, revanşă sau linşaj juridic. În tot acest concert de foşnete, strigăte, istericale, pressing mediatic şi şantaj, Cristian Ghinea pune în joc argumente şi documente. Interviurile lui cu oameni care lucrează în instituţiile anticorupţie, dar şi cu observatori neutri ai fenomenului, fac lumină într-un spaţiu închiriat prea des suspiciunilor şi prezumţiilor.

Cristian Ghinea şi interlocutorii lui (Lucian Papici, Nistor Călin, Daniel Morar, Horia Georgescu, Cristi Danileţ, Laura Ştefan) discută despre reţelele de complici şi despre mecanismele intime ale corupţiei. În acelaşi timp, ei salută rolul pe care-l joacă instituţiile anticorupţie din România şi organismele europene, văzând în ele antidotul împotriva unei boli de sistem, a cărei tratare a întârziat nepermis.”, au scris editorii.

Număr de vizualizări :1460


2 Comments to ““Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie” de Cristian Ghinea”

  1. Ion spune:

    Eu votez DNA adica VOTEZ BASESCU..Stim ca DNA si alte institutii sunt in curteaPresedintelui demis..Daca DNA ar fi o institutie apolitica si echidistanta am vota toti cu ea insa se stie cam care este rostul, structura si obedienta DNA, bref, demersul Domnului Ghinea pare un demers Pro Basescu de aceea risca sa nu aibe relevanta,cat sluga daniel Morar este si va fi seful DNA aceasta institutie nu va fi decat o unealta,>Pentru a fi credibila DNA trebuie sa scape de toti apropiatii Presedintelui Demis si atunci vom crede in DNA si DNA va lupta cu cei corupti, acum nu este decat un instrument politic in mana lui Basescu..Actiunea trebuie sa se numeasca::”VOTEZ DNA FARA MORAR”..

  2. Codrut spune:

    De ce trebuie sa re-votezi la infinit ceva cu totul compromis, domnule Ghinea? Altceva nu te taie capul sa faci ori sa scrii? Pacat ca Mircea Vasilescu (fiindca de ceilalti l(v)ista -voi refuz sa vorbesc) intra si el in joc! Dar cum sa nu-si aduca contrubutia (sic!) domnia-sa, ditamai proful universitar, daca sandramaua a luat foc si risca sa antreneze sub flacari si alte maghernite!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro