“Bob Dylan revisited”, cu Mircea Cărtărescu şi Alexandru Andrieş

oct. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 octombrie 2012, ora 19:00, la Librăria Cafe Kretzulescu din Bucureşti va avea loc evenimentul “Bob Dylan revisited”, invitaţi: Mircea Cărtărescu şi Alexandru Andrieş.

„Mircea Cărtărescu îşi aminteşte în poezia Lasă să fie, din volumul Nimic de un concert: „Dom’ Zimmerman, l-am văzut la Iowa City/ în concert./ haios./ nu i-aş fi purtat pălăria/ nici pentru o mie de lei“.

Alexandru Andrieş îşi aminteşte într-un interviu ce impact a avut Dylan asupra lui în 1963-64, când i-a ascultat pentru prima oară muzica, pe care a admirat-o fără rezerve pentru că era revelaţia folkului liber, protestatar.

Dar ce se întâmplase până atunci? A fost The Freewheelin’ Bob Dylan, albumul din 1962 cu care iese din zona de notorietate a comunităţii folk din Greenwich. Mai degrabă cu Blowin In The Wind decât cu tot albumul, pentru că piesa a devenit repede hit în varianta cover cântată de Peter, Paul and Mary. Şi apoi vine începutul anului 1964, albumul The Times They are A-Changing şi este evident că Dylan cântă poezie, una extraordinară.

Hobo cocoţat pe o scenă sau vizionar muzical, şi o imagine şi alta îl reprezintă tot pe Bob Dylan. Iar Alexandru Andrieş şi Mircea Cărtărescu au mult mai multe poveşti de spus joi seara.”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Număr de vizualizări :1316


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro