Premiul literar „Augustin Frăţilă”– romanul anului 2011

sept. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, ediţia I, în valoare de 10.000 de euro este oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul Hotel InterContinental şi Editura ALL. Premiul vine să răsplătească cel mai bun roman românesc publicat în anul 2011. Juriul format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache va stabili finaliştii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute în 8 octombrie 2012. Între 10 octombrie şi 2 noiembrie, 20 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2011, oferit de compania Philip Morris Trading. Câştigătorul primeşte un cec în valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară. Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2012 la Hotelul InterContinental Bucureşti.

59 de romane au îndeplinit condiţiile specificate de regulamentul concursului şi au intrat în prima etapă de jurizare, cea a juriului de specialitate.

„În încercarea de a atrage parteneri pentru acest proiect, am constatat că acum cultura este un concept la modă dar total neatractiv pentru diferiţi posibili sponsori. Mă bucur, însă, că au fost câţiva parteneri şi prieteni care au crezut în valoarea lui. Îi mulţumesc companiei Philip Morris Trading că a avut încredere în acest proiect şi a venit ca partener principal oferind în întregime premiul pentru cel mai bun roman al anului 2011. Ne dorim ca acest parteneriat să fie unul durabil, în care să promovăm împreună cultura şi autorii români” – Mario De Mezzo, Preşedinte Asociaţia Casa de cultură.

“Premiul literar „Augustin Frăţilă” va aduce în prim plan oameni talentaţi care pot contribui în mod decisiv la îmbogăţirea patrimoniului nostru literar. Compania Philip Morris Trading este onorată să sprijine prima ediţie a acestui proiect, care sperăm să fie unul de succes. Prin acest parteneriat vrem să subliniem importanţa proiectelor culturale la nivel naţional şi să sprijinim scriitorii români să îşi urmeze pasiunea –  demonstrând că literatura de calitate poate face carieră şi la noi în ţară” Sorana Mantho, Director Corporate Affairs Romania & Bulgaria, Philip Morris Trading.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.

Număr de vizualizări :1428


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro