Premiera spectacolului „Ţara unde Îngerii vin degeaba”, în regia Ancăi Dana Florea şi a lui Mihai Mălaimare

sept. 30th, 2012 | By | Category: Proiecte

Vineri, 5 octombrie 2012, ora 19:00, la Teatrul Masca (Bdul Uverturii 70-72, Bucureşti) va avea loc premiera spectacolului „Ţara unde Îngerii vin degeaba”, regia Anca Dana Florea şi Mihai Mălaimare, eveniment ce marchează începerea stagiunii teatrale.

Povestea plasează acțiunea în America Latina, într-un sătuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez și de picturile Friedei Kahlo. Un Înger poposește în acest spațiu guvernat de decretele Dictatorului, figură ignorantă și autoritară ce încearcă să se substituie Divinității.

“Acesta e miracolul pe care l-am așteptat atâția ani?”, se întreabă oamenii, declanșând  astfel o înlănțuire de întâmplări ce conturează o realitate dură, nemiloasă, în care singura regulă pare a fi cea din dictonul “Pâine și Circ”.

Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca a declarat: “Țara unde Îngerii vin degeaba vă invită să descoperiți o lume în care realul se împletește cu fantasticul, în care istoria este un exercițiu al uitării și libertatea, un cuvânt golit de sens”.

Spectacolul este o radiografie a unei lumi unde oamenii dorm somnul nefericit al rațiunii, își îngroapă dreptul la fericire și admit să fie personajele unei ridicole și tragice comedii despre pierderea oricărei iluzii. În această lume Îngerii își trăiesc marea, profunda nefericire, aceea de a veni, mereu și mereu, degeaba.”

Mai multe informaţii la pagina web: http://masca.ro/site/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=49

Număr de vizualizări :1572


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro