Paula Craioveanu expune „Bucureștiul vechi în detalii“ la ICR Bucureşti

sept. 16th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 17 septembrie 2012, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român organizează vernisajul expoziţiei de fotografie „Bucureștiul vechi în detalii“, semnată de Paula Craioveanu. Va lua cuvântul arh. prof. dr. Nicolae Lascu, Departamentul de Istoria și Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București. Invitat: criticul de artă Doina Mândru, director al Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești“ de la Mogoșoaia.

Paula Craioveanu este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București și doctorand în arte vizuale în cadrul Universității Naționale de Arte. Dubla formație profesională o determină să privească orașul atât cu rigoarea arhitectului, cât și prin ochii artistului care descoperă armonia, ritmul, proporția, detaliul în arhitectura veche a orașului.

Expoziția reunește 20 de lucrări în care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regăsesc în București: neoromânesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist. Istoria selectivă (și personală) a Bucureștiului este ilustrată prin ferestre, porți, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanți, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.

Accesul publicului este liber.

Număr de vizualizări :1159


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro