Lungmetrajul “Tom Sawyer”, în cinematografele din România

sept. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Parada Film va lansa în această toamnă, în cinematografele din România, lungmetrajul “Tom Sawyer” în regia lui Hermine Huntgeburth. Ecranizare a romanului “Aventurile lui Tom Sawyer” scris de Mark Twain, filmul va avea premiera pe 12 octombrie. Producția, filmată parțial în România timp de patru săptămâni, a rulat deja în țări precum Germania, Franța, Rusia și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele. Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), dar și celebrii actori germani Heike Makatsch (Mătușa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul), Joachim Król (Muff Potter).

Filmul a fost proiectat în avanpremieră în România, în această vară, în programul EducaTIFF din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

După o serie de apariții pe scenă în corul operei din Koln, Louis Hofmann a început să experimenteze actoria și a jucat în mai multe producții cinematografice. După ce a dat viață personajului Tom Sawyer, Louis Hofmann a devenit unul dintre cei mai populari actori din Germania. Heike Makatsch, o adevărată stea a cinematografiei germane, a obținut Premiul Golden Camera pentru cea mai bună actriță din Germania în 2002. În plus, a apărut alături de Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman și Liam Neeson în comedia romantică a lui Richard Curtis, “Love Actually”. Joachim Król a obținut premiul pentru Cel Mai Bun Actor, oferit de Academia germană de film, pentru rolurile din “No More Mr. Nice Guy” și “Maybe… Maybe Not”. În 1999 a jucat în filmul lui Tom Tykwer “Run, Lola, Run”. Benno Fürmann a primit premiul pentru “Cea mai Promițătoare Tânără Vedetă a Filmului European” (Berlinale 2001). A jucat în pelicula nominalizată la Oscar “Merry Christmas” – o dramă despre Primul Război Mondial iar printre cele mai recente filme ale sale se numără drama “In Darkness”, regizată de Agnieska Holland – propunerea Poloniei pentru premiile Oscar din 2012.

Tom Sawyer nu se gândește decât la pozne și trăsnăi – toate acestea spre nefericirea mătușii sale, Polly, cu care trăiește în micul oraș St. Petersburg, de pe malul râului Mississippi, alături de fratele său vitreg, Sid. Deși e o misiune extrem de complicată, Polly a decis să ia asupra sa responsabilitatea de a-l crește pe Tom. Din fericire pentru Tom Swayer, are un prieten care iubește aventura la fel de mult ca și el, Huck Finn. Tom și băiatul orfan, care trăiește într-un butoi la marginea orașului, petrec fiecare clipă liberă împreună.

Romanul “Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain a fost publicat în ianuarie 1876. Cartea a devenit rapid un mare succes, imediat după publicare. Personajul lui Tom Sawyer a însemnat prima apariție a unui “băiat rău bun” în literatura pentru copii.

“Aventurile lui Tom Sawyer” au fost ecranizate de mai multe ori, începând din 1917, cel mai adesea în Statele Unite ale Americii. În versiunea din 1973, Jodie Foster a jucat rolul lui Becky.

Număr de vizualizări :1404


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro