Începe Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio „RadiRo”

sept. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 23 – 29 septembrie 2012, la București se va desfăşura prima ediţie a  Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio „RadiRo”. Festivalul „RadiRo” este cea mai nouă invitație adresată publicului amator de muzică clasică din țara noastră, care își propune să aducă împreună în sala de concerte, pe de o parte, ansambluri radio de renume din întreaga lume și, pe de altă parte, publicul care până acum, de cele mai multe ori, nu le-a putut audia decât pe calea undelor.

Anul acesta, la prima ediție a „RadiRo”, publicul se va întâlni cu orchestre ce-au făcut deja înconjurul lumii pe calea frecvenței radio: Orchestra Sinfonica Nazionale della RaiBBC Symphony OrchestraOrchestre Philharmonique de Radio France şi Orchestra Națională Radio.

Dincolo de aspectele organizatorice, întregul festival este însuflețit și poartă amprenta personalității directorului său artistic, charismaticul dirijor și pianist Christian Zacharias.

Pentru publicul din țară, toate concertele festivalului vor fi transmise în direct pe frecvențele în FM ale posturilor Radio România Cultural și Radio România Muzical și online pe www.radioromaniacultural.ro șiwww.romaniamuzical.ro .

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial: www.radirofestival.ro .

Abonamentele și biletele pentru Festivalul RadiRo s-au pus în vânzare în rețeaua și pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), respectiv pe site-ul oficial al festivalului – www.radirofestival.ro .

Număr de vizualizări :1081


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro