Antologia „Oraşul cu poeţi” (coord. Gheorghe Jurma), lansată la MNLR

sept. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 4 septembrie 2012, ora 16.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul. Dacia nr. 12, Bucureşti), va avea loc lansarea antologiei: „Oraşul cu poeţi”, Editura TIM, realizată de criticul şi publicistul Gheorghe Jurma. Prezintă: Nicolae Sîrbu, Gheorghe Jurma, Gheorghe Zincescu, Costel Stancu, Iacob Roman, Constantin Rupa.

„Ei bine, după o vreme oarecare era totuşi cazul să se facă o antologie mai bogată, cu un mai mare număr de autori, pentru că Reşiţa are foarte mulţi autori. Prin urmare, am făcut această carte, ce are aproximativ 150 de pagini, şi în care au fost adunate poeziile a 45 de autori. Această antologie a fost realizată şi pentru că, între timp, au apărut tineri autori cu cărţi, iar pe de altă parte, am extins puţin antologia şi la autori pe care atunci nu i-am inclus în carte, care nu trăiesc în Reşiţa, dar care sunt născuţi aici. Trebuie să încercăm să ne facem un inventar al valorilor şi să recuperăm pentru noi cât mai multe nume“, a declarat Gheorghe Jurma.

Număr de vizualizări :2433


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro