„Ani cu alcool și sex” de Cristina Nemerovschi

sept. 30th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Herg Benet, în colecția „Radical din 7”, va apărea romanul “Ani cu alcool și sex”, de Cristina Nemerovschi. „Ani cu alcool și sex” este atât un prequel, cât și un sequel al romanului de debut al autoarei, „Sânge satanic”. Personajele din controversatul „Sânge satanic” revin cu noi întâmplări și introspecții, umorul negru nu lipsește, iar viziunea asupra societății românești, în continuă schimbare, este mai nihilistă ca oricând. Limbajul este la fel de necenzurat. Noi personaje vor fi introduse în scenă, unul mai surprinzător decât celălalt, spre deliciul cititorului.

“Cristina Nemerovschi scrie în acvaforte despre plictiseală, depresie, lene și dezgust, despre alcool, droguri, viața la limită. Navigând, cu o abilitate ce denotă un talent absolut remarcabil, între realism sau hiperrealism și coșmăresc, între halucinație și magma tenebroasă a peisajelor interioare din mintea unui personaj beat sau drogat, Cristina Nemerovschi săvârșește veritabile tururi de forță în schimbarea registrelor stilistice.
Cu scriitura ei dură și sensibilă, sarcastică și tandră totodată, servind o anti-estetică personală, Cristina Nemerovschi se dovedește rebela literaturii române de azi.” (Radu Voinescu)

”Sânge satanic” e o lecție și, în același timp, un manual. Cartea Cristinei Nemerovschi strigă spre noi, din fiecare pagină a sa, să ne trezim. Până nu e prea tarziu. Să privim falsitatea lumii în care ne complacem și să facem naibii ceva pentru a o schimba. Autoarea stăpânește perfect subiectul despre care scrie. Romanul devine, pe alocuri, filosofic: un existențialism pur, dar interpretat într-o manieră personală de Cristina Nemerovschi. Care te face să îți pui o mulțime de întrebări. În paginile cele mai alerte și mai mizantropice, „Sânge satanic” devine mai degrabă o desfășurare de nihilism. Dar, și atunci, personajul principal are grijă să nege doar ceea ce trebuie negat. (Alexandru Petria)
Cristina Nemerovschi s-a născut la 10 mai 1980 la București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, secția Filosofia Culturii, și un master în cadrul aceleiași universități. A urmat un master și în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are și o rubrică permanentă, Cronica nihilistei. A publicat proză, filosofie, critică literară, eseuri, studii în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans.

A debutat în 2010 cu romanul “Sânge satanic”, la Editura Herg Benet. A doua ediție a romanului, revăzută și adăugită, a apărut în 2011. În 2012, a publicat thrillerul filosofic „Pervertirea”.

Număr de vizualizări :2033


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro