”Focuri mocnite” de Constantin Pădureanu

sept. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura “Aius Printed”, din Craiova,  a apărut volumul de versuri “Focuri mocnite” de Constantin Pădureanu.

Constantin Pădureanu a debutat în revista Ramuri, în 1986, cu povestirea ”Fântâna”. A fost ajutat de Mircea Ciobanu să debuteze, în 1986, la Editura Cartea Românească. A scris şi publicat 10 volume de povestiri şi nuvele, romane, interviuri şi însemnări de călătorie din Israel şi Grecia (Muntele Athos).

“Desigur, meritul unui autor care se opreşte în faţa unei asemenea provocări este mai complex şi merită evidenţiat ca atare. Dincolo de unele inadecvări şi, poate, inevitabile stridenţe pe fond de insistenţă persuasivă, Constantin Pădureanu se mişcă firesc şi cu rezultate scontate într-o lume pe care se străduieşte să o facă, fără să se apropie riscant de copiere neautorizată.” (Constantin DRAM)

“Survenit la deplină maturitate creatoare, după o apreciabilă activitate de prozator, debutul poetic  al craioveanului Constantin Pădureanu se plasează sub cele mai faste auspicii, confirmând verdictul lui Tudor Arghezi: „A fi oltean e un talent!”. (Gelu  NEGREA)

“Autorul nu forțeaza nota, mărginindu-se să ne relateze faptele, fără să le ajusteze în vreun fel. Stilul său e unul realist. Însă personajele și faptele relatate ies din cadrul realului și al normalului, intrând într-o zonă unde fantasticul se întrepătrunde cu patologicul.” (Nichita DANILOV)

“Şi după o lună de răzgândiri „critice” fatal subiective, iată ce-am zis: filiaţia directă din Liliecii lui Sorescu nu, nu este caz de epigonism, cum s-ar crede la prima şi chiar la a doua vedere, ci, în opinia mea, exerciţiu de fericită continuitate, la un nivel estetic spre superior, cu multe faze, poeme întregi, reuşite.” (Marian DRĂGHICI)

Număr de vizualizări :7476


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro