“Yi-Jing-Cartea prefacerilor”, una dintre cele mai importante cărţi din literatura universală

sept. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia “Princeps”, a apărut volumul “Yi-Jing-Cartea prefacerilor”, în traducerea lui Walter Fotescu.

„Cartea Prefacerilor”, în chineză “Yi Jing”, aparţine incontestabil celor mai importante cărţi din literatura universală. Originile sale se pierd într-o antichitate mitică. Şi astăzi încă, ea se mai află în atenţia celor mai de seamă literaţi ai Chinei. Aproape tot ce s-a gândit măreţ şi esenţial pe durata a peste 3000 de ani de istorie chineză fie a fost inspirat de această carte, fie, invers, a exercitat o influenţă asupra interpretării sale, astfel încât putem afirma dincolo de orice îndoială că “Yi Jing” conţine rodul celei mai desăvârşite înţelepciuni a mai multor milenii.

Ediţia din limba română urmează ediţia germană a lui Richard Wilhelm, cea mai respectată variantă cunoscută până în prezent într-o limbă europeană. În afară de traducerea din chineză, R. Wilhelm asigură un aparat tehnic impresionant, care înlesneşte cititorului intrarea într-un univers cu adevărat fascinant.”, au scris editorii.

Număr de vizualizări :1203


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro