“Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude: turneu internaţional

sept. 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

După succesul de la festivalul de film de la Sarajevo, lungmetrajul regizorului Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră” își continuă traseul prin festivalurile de film din întreaga lume. În perioada 10-21 octombrie 2012, lungmetrajul va participa la cea de-a 56-a ediție a festivalului BFI Londra, iar la începutul lunii noiembrie, filmul va fi prezentat în cadrul celei de-a 26-a ediții a festivalului AFI, din Los Angeles.

În luna septembrie, filmul a participat la Fantastic Fest, în Statele Unite, la Festivalul Internațional de Film de la Milano și la Cinefest Ungaria. “Toată lumea din familia noastră” a primit la Milano Mențiunea Specială a Juriului la categoria “Lungmetraj de ficțiune”, iar la Cinefest i-a fost acordat premiul FIPRESCI – premiul criticilor de film din toată lumea, invitați la festivalul de la Miskolc.

“Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sînt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pămînt. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez,  Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Pelicula a fost proiectată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum.  “Toată lumea din familia noastră” a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii, “Lampa cu căciulă” şi „Alexandra”. Lungmetrajul său de debut, „Cea mai fericită fată din lume”, a câştigat  premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF şi Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

“Toată lumea din familia noastră” a fost dezvoltat în cadrul CineLink, Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads, Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival, iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România).

Număr de vizualizări :1374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro