“Ochii Istanbulului” de Ayten Mutlu, lansat la USR

sept. 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 2 octombrie 2012, ora 13:30, la Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei, nr.115, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Ochii Istanbulului” de Ayten Mutlu, traducere de Niculina Oprea, Editura Ramuri. Prefaţa cărţii este semnată de scriitorul Mircea Bârsilă, iar pictura aflată pe coperta I poartă semnătura pictorului Sorin Adam.

Ayten Mutlu (născută la 6 octombrie 1952, la Bandîrma, Turcia) a absolvit Facultatea de Management a Universităţii din Istanbul, în 1975. Este cunoscută ca poetă, eseistă şi traducătoare. Poeta a debutat editorial în 1984 cu volumul de poezie Rezistă, dragostea mea. Dintre volumele publicate amintim Urme de cenuşă (1993), Către mare (1996), Copilul şi seara (1999), Oglinda de piatră (2002), În căutarea sensului pierdut (2004), Rădăcinile focului (2006), Seara la bordul marelui vapor (2008), Pragul (2009). Autoarea este deţinătoare a mai multor premii naţionale şi internaţionale. Selecţii din cărţile de poezie i-au fost traduse şi publicate la Editura Harmattan din Franţa, iar grupaje de poeme au apărut în mai multe ţări din Europa, Asia şi Africa.

Ayten Mutlu are un rol activ atât în cadrul conducerii Sindicatului Scriitorilor şi a Asociaţiei Scriitorilor, cât şi în cadrul conducerii PEN Club Turcia.

Număr de vizualizări :1625


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro