“Îmblânzitorul apelor” de A.R. Deleanu

sept. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Casa de Pariuri Literare a apărut volumul  “Îmblânzitorul apelor” de A.R. Deleanu, cu o prefaţă de Mihail Vakulovski, carte apărută cu sprijinul AFCN.

„E o carte absolut atipică pentru literatura actuală, şi nu numai, din România; asta e un risc, dar poate fi şi un mare atu. Cartea, în ansamblul ei, după lectură, îţi lasă un sentiment de apăsare, ceea ce demonstrează că atinge zone foarte profunde pe care le face să vibreze; asta e mult, asta e enorm. E vină, e spaimă, e pedeapsă, e purificare, e crimă… şi revenirea foamei aceleia încă de la începutul textului, care se acumulează treptat pe parcurs, te face să reflectezi mult.“ (Nora Iuga)

„Inventiv, atent la stil, pasionat de povestea bine articulată, cu tâlc, având ştiinţa complicată a dozării misterului, A.R. Deleanu este, fără putinţă de tăgadă, unul dintre cei mai interesanţi tineri scriitori care au apărut în ultimii ani. Toate atributele anterioare sunt dublate la el de o rigoare pe care am întâlnit-o la foarte puţini dintre scriitorii români, iar asta mă face să-mi pariez – deloc orbeşte! – bruma de arginţi pe succesul său. Îmblânzitorul apelor îmi dă dreptate.“ (Mircea Pricăjan)

„Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neştiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Vă spun doar că A.R. Deleanu vine din zona muzicală şi că Îmblânzitorul apelor este debutul lui literar, un debut care sunt sigur că nu va trece neobservat – nu are cum! Îmblânzitorul apelor este o poveste existenţială în care încap şi iubirea, şi familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respiraţia, iar literatura este viaţa. Un debut remarcabil, un text plin de substanţă, un scriitor energic, vivace şi surprinzător de interesant.“ (Mihail Vakulovski)

Număr de vizualizări :1302


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro