“Dor de Bucovina” de Constantin T. Ciubotaru

sept. 4th, 2012 | By | Category: Postcard

Scriitorul Corneliu Vasile a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte un amplu text despre lansarea volumului “Dor de Bucovina” de Constantin T. Ciubotaru, Editura Tipoalex. Volumul a fost lansat luni, 3 septembrie 2012,  în spațiul în aer liber al Centrului Cultural din Roșiorii de Vede. Redăm integral textul:

„La acest eveniment literar, care nu este unic în acest orășel, unde există o asociație culturală,  „ Mileniul 3”, și o publicație săptămânală, intitulată „Drum”, a participat „toată floarea cea vestită” a intelectualilor dedicați culturii,  autori care activează în zonă, scriitori cu multe volume, unele premiate, poeți, eseiști, publiciști și jurnaliști de notorietate: Gheorghe Stroe, Florin Tutcalău, Stan V. Cristea, Dumitru Vasile Delceanu, Liviu Comșia, Liviu Nanu, Cornel Basarabescu, Irina Diaconu-Stoica, Ion Bădoi, Stelian Ceampuru, precum și primarul localității care organizează, în această săptămână,  „Zilele  municipiului”.

Sudul românesc a dat înaintași iluștri în domeniul culturii: Gala Galaction,  Zaharia Stancu, Marin Preda, Miron Radu Paraschivescu, Constantin Noica, Dimitrie Stelaru, Anghel Demetriescu ș.a., astfel că tradiția se păstrează.

Cunoscuți pentru atitudinea lor primitoare, prietenoasă, roșiorenii s-au întrecut în prezentarea, cu eleganță, a autorului, precum și a multor idei și realizări literare interesante, care depășesc cadrul local, demonstrând că sunt racordați la pulsul cultural național.

În după-amiaza de vară târzie, sub copacii care încă mai poartă frunze, sub arșița acestui an, autorul și-a prezentat ultimele gânduri și realizări, preocupat de destinul scriitorilor, chestionați asupra motivației lor de a scrie, în condițiile proliferării atâtor emisiuni de televiziune și  publicații de-a dreptul anticulturale.

Dintre scrierile lui Constantin T.Ciubotaru, care, în aceste zile, împlinește o frumoasă vârstă de (puțin fără) trei sferturi de veac, menționez:  Dreptul de autor, Doza de tupeu, Pitici pe creier.”

Corneliu Vasile

Număr de vizualizări :1513


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro