“Cincizeci de umbre întunecate” de E.L. James, al doilea volum al trilogiei “Fifty shades”

sept. 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Eroscop”, a apărut volumul “Cincizeci de umbre întunecate” de E.L. James, în traducerea lui Laurenţiu Dulman. “Cincizeci de umbre întunecate” este al doilea volum al unei trilogii care a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de 40 de milioane de exemplare în doar 4 luni. Cele trei romane au fost traduse în peste 37 de ţări, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost câştigate de Universal Pictures.

Volumul al doilea din Trilogia “Fifty Shades” – Cincizeci de umbre întunecate – apare pe piaţa românească de carte, împreună cu reeditarea volumului întâi.
Această reeditare este însoţită de o schimbare a titlului: acelaşi volum care a apărut în luna mai cu titlul “Cele 50 de vicii ale Domnului Greya” fost retipărit cu titlul “Cincizeci de umbre ale lui Grey”.
Deşi iniţial, atunci când am publicat prima ediţie a volumului I, am avut libertatea de a alege şi adapta titlul în limba română, ulterior – datorită faptului că trilogia a devenit un bestseller mondial – autoarea E L James a dorit să creeze un brand mondial “Fifty Shades”. Toate ţările care publicaseră deja primul volum — printre care şi Germania şi Italia – au fost nevoite să opereze o schimbare şi să foloseasca traducerea ad literam a titlului din limba engleză, indiferent de rezonanţa lui în limbile respective.

Intimidată de gusturile speciale şi secretele întunecate ale tânărului şi frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta şi îşi începe cariera la o editură din Seattle.
Însă dorul de Christian o urmăreşte neîncetat, iar atunci când acesta îi propune un nou „contract”, Anastasia nu poate rezista. Ei reîncep relaţia, iar Anastasia află mai multe despre trecutul chinuitor al iubitului ei pervertit, provocator şi măcinat de frământări.
În timp ce Christian se luptă cu demonii săi interiori, Anastasia este nevoită să se confrunte cu furia şi invidia unei femei care a făcut parte din trecutul lui Grey şi trebuie să ia cea mai importantă decizie din viaţa sa.

Număr de vizualizări :2910


One Comment to ““Cincizeci de umbre întunecate” de E.L. James, al doilea volum al trilogiei “Fifty shades””

  1. Cosmin spune:

    Dar in afara de titlu, mai e schimbat ceva in reeditare? Cine citeste cartea in vechea editie, va putea continua la fel de logic cu celelalte volume ca si cei care citesc reeditarea primului volum?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro