“Acasă. O istorie a vieţii private” de Bill Bryson

sept. 13th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia HORS COLLECTION”, va apărea volumul Acasă. O istorie a vieţii private” de Bill Bryson, traducere de Ciprian Şiulea, carte publicată şi în ediţie digital.

Această istorie a vieţii private porneşte de la observaţia simplă că majoritatea dintre noi trăim în confortul propriilor locuinţe fără să ştim mai nimic despre cum au ajuns să arate şi să fie organizate aşa cum sînt, cu toate lucrurile din ele, pînă la cele mai mărunte. Iar ideea remarcabilă a cărţii e tocmai să refacă îndelungata istorie a vieţii private pornind de la propria casă, luînd camerele şi obiectele din ele pe rînd şi arătîndu-ne în tot atîtea istorii savuroase cum au apărut ori cum au evoluat. Mai mult, cum pentru Bryson orice se întîmplă în lume începe din casele noastre şi sfîrşeşte în ele, viaţa privată ajunge să prilejuiască delectabile excursuri în istoria mare. Astfel, baia oferă ocazia pentru o istorie a igienei, dormitorul pentru una a sexului, morţii sau somnului, bucătăria deopotrivă pentru o istorie a alimentaţiei şi a comerţului cu mirodenii. Anecdotica volumului, inclusiv detalii picante despre viaţa privată a unor personaje celebre, face lectura cu atît mai savuroasă.

Bill Bryson, născut în SUA, locuieşte de mult timp în Marea Britanie. A lucrat ca jurnalist, în prezent fiind rector al Universităţii Durham. Este autorul mai multor jurnale de călătorie şi al unui bestseller de ştiinţă popularizată, A Short History of Nearly Everything, care a fost distins cu Aventis Prize şi Descartes Prize.

Număr de vizualizări :1933


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro