Lucian Dan Teodorovici, „Matei Brunul”

aug. 30th, 2012 | By | Category: No comment

Selecţie de Daniel Cristea-Enache din romanul „Matei Brunul” de Lucian Dan Teodorovici, colecția Fiction Ltd, Editura Polirom, 2011


– Am fost informați că instigi oamenii la revolte. Că le dai pilde din Biblie, cu niște draci pe care-i asemuiești cu gardienii noștri.

Pilde din Biblie. Ar fi rîs, da, dacă nu și-ar fi amintit de cealaltă poveste, pe care trebuia s-o țină ascunsă indiferent ce s-ar fi întîmplat, cea a maramureșeanului, în care cei ce făcuseră greșeala de a vorbi din Biblie ajunseseră să fie rebotezați în hîrdău.

– Uite, noi sîntem aici ca să-ți facem un bine. Ești pe-un drum greșit, dar noi știm să-ndrumăm oamenii pe drumul cel drept. Poți merge cu noi pe drumul acesta. Nu trebuie decît să ne spui cu cine altcineva te-ai întovărășit pe calea aia greșită, ca să-i putem reabilita, să-i putem aduce și pe ei alături de noi, pe drumul drept. Nu-ți cerem mult. Doar niște nume. Noi îți facem ție un bine, tu le faci lor un bine. Împreună, putem să ne curățim de greșelile de altădată, putem începe o viață nouă. Nu vrei șansa asta? Cu toții trebuie să ne regăsim nevinovăția, nu crezi?

Număr de vizualizări :1589


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro