„Voievodul ţiganilor”, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara

aug. 17th, 2012 | By | Category: Postcard

Vineri, 31 august 2012, de la ora 20,30, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara, „Voievodul ţiganilor” îşi reinstaurează domnia de o seară. Exotica operetă a lui Johann Strauss colorează, încă o dată, în tuşe romantice programul Festivalului de Operetă şi Operetă în aer liber. Într-o pitorească interpretare, „Voievodul ţiganilor“ revine astfel în cetatea de baştină, căci acţiunea se petrece chiar prin aceste locuri, însă în veacul al XIX-lea.

Opera Naţională Română din Timişoara propune pentru acest eveniment o distribuţie tânără, omogenă şi încântătoare, realizată exclusiv cu  forţe proprii: Bogdan Zaharia (Contele Homonay), Mihai Prelipcian (Contele Carnero), Cristian Bălăşescu (Sandor Barinkay), Cristian Rudic (Kalman Zsupan), Crina Vezenţan (Arsena), Nina Zaharescu (Mirabella), Remus Alăzăroaie (Ottokar), Gabriella Varvari (Czipra), Lăcrimioara Cristescu (Saffi).  Reprezentaţia festivalieră o va avea la pupitrul dirijoral pe Mihaela Silvia Roşca. Spectacolul este regizat de Marina Emandi Tiron, iar scenografia este creaţia Getei Medinschi.

Johann Strauss a compus în 1885 opereta „Voievodul ţiganilor” (Der Zigeunerbaron), pe un libret scris de Ignatz Schnitzer după un roman al scriitorului maghiar Jokai Mor. Premiera absolută a avut loc la Viena, în 24 octombrie 1885.

Festivalul de operă şi operetă în aer liber se desfăşoară în perioadele 24-25-26 august 2012 şi 31 august – 1 – 2 septembrie 2012 şi este organizat de Opera Naţională Română din Timişoara în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

A doua repriză festivalieră în Parcul Rozelor va continua cu opera “Carmen”, de Georges Bizet, în 1 septembrie,  apoi opera pentru copii “Hansel şi Gretel”, de Engelbert Humperdinck, şi opereta Liliacul, de Johann Strauss, în 2 septembrie. Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului.

Număr de vizualizări :1541


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro