“A Mary Shelley Reader”, redactat de Mihai A. Stroe

aug. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, în colaborare cu British Council și Institutul Cultural Român, a apărut o antologie din proza lui Mary Shelley, care duce cititorii către începuturile filmelor și cărților de groază. “Frankenstein”, primul ei roman, foarte adesea numit și “Gotic”, a apărut în anul 1818. Un al doilea roman al autoarei, “The Last Man”, a apărut în 1826: acesta descrie planete-soare care năvălesc în sistemul nostru solar, valuri uriașe și alte nenorociri ce se petrec în jurul anului 2100.


Romanele lui Mary Shelley s-au tipărit în milioane de exemplare. “Frankenstein” și “The Last Man” sunt considerate printre primele romane science-fiction. Amândouă sunt cărți vizionare. Din acest al doilea “Reader” pe care îl publicăm — după antologia David Lodge — cititorul își va da cu siguranță seama că spaimele provocate de imaginea sumbră a unui viitor apocaliptic nu sunt monopolul secolului XXI… În acest sens, studiourile de film de la Hollywood au sporit imens popularitatea lui Mary Shelley. Antologia noastră o prezintă pe autoarea lui Frankenstein și din punctul de vedere al criticii literare: Mihai Stroe adaugă textelor alese de el o Introducere despre opera autoarei, precum și o Cronologie a vieții și scrierilor ei.

Mihai Stroe a ales fragmente care provoacă cititorul să se gândească la trecutul și prezentul literaturii. Acest “Reader” se adresează tuturor acelora care învață limba și literatura engleză, în speranța că vor redescoperi o autoare din secolul XIX, care scria romane despre secolul XXII.

“A Mary Shelley Reader”, redactat de Mihai A. Stroe, se lansează oficial la data de miercuri, 1 august 2012, şi poate fi consultată și descărcată la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/mary-shelley-reader-stroe.html

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro