Simpozionul internaţional de sculptură “ArtFORest 2012 – Andezit”, ediţia a XX-a

iul. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 20 iulie-10 august 2012, va avea loc Simpozionul internaţional de sculptură “ArtFORest 2012 – Andezit” de la Sângeorz-Băi, proiect aflat la a xx-a ediţie. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. Participă: Marius Bacriu, Gyori Csaba, Emil Cassian Dumitraş, Maxim Dumitraş, Nicolae Fleissig, Bogdan Hojbota, Nesrin Karacan, Alexandra Mureşan, Ozgur Ozberkan, Eugen Petri, Florin Purcaru. Invitaţi sunt criticul de artă Pavel Şuşară şi istoricul de artă Vasile Duda.

Scopul major al proiectului este acela de a continua tradiţia taberelor de artă plastică în cadrul Muzeului de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi şi de a realiza lucrări pentru muzeul LandArt. În spaţiul european, astfel de tabere de creaţie cu feed-back diseminat direct în rândul populaţiei sunt organizate frecvent; din iniţierea unei asemenea tradiţii şi în plan autohton vor avea de beneficiat pe termen lung nu numai artiştii, dar mai ales publicul participant – elevi, studenţi şi comunitatea locală. Un alt scop urmărit pe termen lung este acela de a îmbogăţi patrimoniul Muzeului de Artă Comparată din Sângeorz-Băi cu lucrările ce vor fi realizate pe durata simpozionului.

Proiectul este realizat sub auspiciile  Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Complexul Muzeal Bistriţa –Nasaud şi  Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Număr de vizualizări :1146


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro