Radio România Muzical transmite în direct premiera operei „Boema”, preluată din Festivalul de la Salzburg

iul. 31st, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada  20 iulie – 2 septembrie 2012, va avea loc Festivalul de la Salzburg, reunind cei mai buni muzicieni ai lumii. Radio România Muzical transmite în direct miercuri, 1 august 2012, de la ora 20.30, un spectacol de operă înscris între evenimentele Festivalului. Este vorba despre o nouă producţie cu opera „Boema” de Giacomo Puccini, ce-i are în rolurile principale pe doi cântăreţi-vedetă ai generaţiei actuale: soprana Anna Netrebko şi tenorul Piotr Beczala, ce vor evolua alături de Corul Operei de stat şi Orchestra Filarmonicii din Viena, sub bagheta lui Daniele Gatti.

Scopul declarat al regizorului italian Damiano Michieletto este să ofere o formă contemporană pentru povestea dramatică a cuplului Mimi-Rodolfo, cu un mesaj ce poate fi cu uşurinţă înţeles de tinerii zilelor noastre.

Anna Netrebko este considerată una dintre cele mai bune interprete contemporane ale rolului Mimi – în 2008, au fost lansate de casa Deutsche Grammophon înregistrările audio şi video ale producţiei cu „Boema” în care Anna Netrebko evoluează alături de tenorul Rolando Villazon.

Tenorul polonez Piotr Beczala este în prezent invitat să susţină spectacole pe cele mai importante scene de operă din întreaga lume, ceea ce îndreptăţeşte părerea celor care îl consideră unul dintre cei mai buni tenori lirici ai prezentului.

Radio România Muzical transmite în direct premiera operei „Boema” preluată din Festivalul de la Salzburg graţie colaborării sale cu Uniunea Europeană de Radio. Unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi de jazz preia această transmisiune directă alături de radiodifuziunile publice din Spania, Polonia, Olanda şi Italia.

Transmisiunea directă va fi comentată din studioul Radio România Muzical de Anca Ioana Andriescu şi poate fi ascultată pe frecvenţele 97,6 şi 104,8 FM sau pe streamul live din pagina www.romania-muzical.ro.

Număr de vizualizări :1338


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro