C. D. Zeletin, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași

iul. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Profesorul universitar doctor Constantin Dimoftache, cunoscut  sub pseudonimul literar C.D. Zeletin, va primi săptămâna viitoare titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Ceremonia de acordare a titlului va avea loc luni, 9 iulie, la ora 16:00, în Sala Senat a Universității.


Mai multe detalii găsiţi pe blogul editurii Spandugino: http://www.edituraspandugino.ro/blog/2012/07/c-d-zeletin-doctor-honoris-causa/

Zeletin, C.D. (pseudonim al lui Constantin Dimoftache; n. 13 aprilie 1935, Burdusaci, comuna Răchitoasa, județul Bacău, fostul județ Tecuci) este poet, eseist, traducător, profesor dr., medic și biofizician.

Urmează Școala primară în satul natal, având-o învățătoare pe mama sa, Maria, și bucurându-se de instruire muzicală din partea părintelui său, Nicolae. Frecventează apoi Colegiul Gheorghe Roșca Codreanu din Bârlad (1945-1952). Este absolvent al Facultății de Medicină din București, Secția Pediatrie (1959). A tradus din lirica italiană și franceză. A descoperit paternitatea Unicului sonet al lui Leonardo da Vinci în prolegomena poemului medical latin Regimen sanitatis Salernitanum, numit și Flos medicinae (sec. XIII), dovedind astfel că nu este o poezie originală, ci o traducere în forma fixă a sonetului.

Număr de vizualizări :1317


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro