Expoziţia de ceramică „Invitaţi în atelier”, la Galeria Galateea

iun. 20th, 2012 | By | Category: Proiecte

Vineri, 22 iunie 2012, de la ora 19.00, la Galeria Galateea (Calea Victoriei 132, sector 1, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de ceramică „Invitaţi în atelier”. Va prezenta: criticul de artă Aurelia Mocanu. Expoziţia poate fi vizitată până sâmbătă, 7 iulie 2012. Manager Galeria Galateea: Dorina Cioplea.

Participanţi:

Atelier Gherghina Costea (curator)

Horia Paştina

Mihai Sârbulescu

Lie Stela

jAN Eugen Vasile

Arh. Adrian Berindei

Atelier Cristina Popescu Russu, Ioana Şetran

Gheorghe Anghel

Silvia Radu

Vasile Tolan

Atelier Cristina Bolborea

Liviu Russu

Aurel Vlad

„Ceramica a devenit un mijloc de exprimare multi-disciplinară, cuprinzând şi celelalte compartimente ale artei, precum şi pe cele non-artistice.

Lansând proiectul “Invitaţi în atelier”, am dorit să arătam potenţialul pe care îl oferă ceramica prin cromatică, plasticitate şi construcţie în relaţia cu pictura, sculptura şi arhitectura. Pentru pictorii care au fost la prima interacţiune cu materialul ceramic, a fost într-adevăr o provocare. Ca în orice altă artă, o lucrare în ceramică este rezultatul unei gândiri conceptuale, dar cu totul diferită în acelaşi timp. Aici întâlnim aspecte aparent contradictorii, dar care nu duc la ideea de antagonism ci, mai degrabă, la aceea de continuitate: interior şi exterior, formă şi suprafaţă, imagine şi obiect.

Un alt element extrem de important în ceramică este timpul, care creează şi impune chiar o anumită dependenţă. Materialul ceramic cere să fie experimentat în mod lent, în momente diferite, de la modelare până la arderea finală, care îl transformă într-o piesă rezistentă în timp. Prin specificul ei, ceramica nu comportă exclusiv proprietăţi fizice sau culturale ci a fost, este şi va rămâne, totdeauna, un element mărturisitor al unei spiritualităţi peste veacuri.

Artiştii invitaţi în atelierele de ceramică – pictori, sculptori şi un architect – sunt nume sonore ale artei şi arhitecturii contemporane, cu o sensibilitate autentică. În acest demers şi într-un timp relativ scurt, aceştia au reusit să folosească gresia, lutul sau porţelanul, ca suport în exersarea propriilor mijloace de expresie, evidenţiind versatilitatea lor şi re-imaginând posibilităţile multiple ale acestora.” (Curator: Gherghina Costea)

Mai multe informaţii la pagina: www.galeriagalateea.blogspot.com

Program galerie:

marţi-vineri: 12.00 – 20.00

sâmbătă: 11.00 – 19.00

duminică, luni – închis

Număr de vizualizări :1164Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro