„Rapsodii de Vară”, cu Incanto Quartetto

iun. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 5 iunie 2012, ora 19:00, în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş va avea loc un concert al Incanto Quartetto. „Rapsodii de Vară” este un concert menit a repune în drepturi un gen muzical adorat cândva, apoi aproape repudiat de melomani în vremuri de tristă amintire.

„De ce rapsodii? Întâi, fiindcă rapsodia e un gen muzical cu caracter naţional şi Incanto Quartetto abordează cu curaj muzică românească. Totodată, Incanto vrea să atragă atenţia că există muzică românească de certă valoare internaţională dincolo de rapsodiile enesciene. Enescu însuşi era uşor indignat de popularitatea rapsodiilor care, din punctul de vedere al întregii sale creaţii, nu-l reprezentau decât parţial. La un moment dat, prin anii fără de raţiune ai autofinanţării instituţiilor de artă, în programele filarmonicilor din România exista în mod obligatoriu o piesa românească şi adesea era chiar foarte bine compusă, dar aversiunea publicului faţă de tot ceea ce era impus s-a manifestat şi prin faptul ca unii intrau în sala de concert abia după epuizarea respectivului op. Desigur, muzica clasică românească a fost terfelită şi ea în mod abuziv de către propaganda comunistă şi acum, după douazeci de ani, Incanto încearcă să-i facă puţină dreptate”, a spus baritonul Cristian Rudik, entertainer al evenimentului.

Număr de vizualizări :1110


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro