“Prizonierul cerului”, de Carlos Ruiz Zafón

iun. 14th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, volumul „Prizonierul cerului”, de Carlos Ruiz Zafón, cel de-al treilea din ciclul de romane început cu “Umbra vîntului” şi “Jocul îngerului”, a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”. Traducere din limba spaniolă şi note de Ileana Scipione.


„Un roman al splendorii şi al capcanelor, care la rîndul lor ascund alte şi alte capcane. În mîinile lui Carlos Ruiz Zafón, fiecare scenă împrumută aerul misterios din primele filme ale lui Orson Welles. Trebuie să fii cu adevărat romantic ca să-i poţi aprecia întreaga valoare, şi abia atunci lectura ta va fi excepţională.” (Stephen King)

Carlos Ruiz Zafón s-a născut la Barcelona, în 1964. A lucrat în publicitate şi a colaborat la reviste prestigioase precum La Vanguardia sau El País. Pentru cîţiva ani, a locuit la Los Angeles, unde şi-a încercat condeiul scriind scenarii de film. Şi-a început cariera literară în 1993, cu o carte pentru copii, “Prinţul din negură” (Polirom, 2011), pentru care i s-a decernat premiul Edebé. I-au urmat romanele “Palatul de la Miazănoapte” (1994; Polirom, 2011), “Luminile din septembrie” (1995; Polirom, 2012), “Marina” (1999; Polirom, 2010), “Umbra vîntului” (2001; Polirom, 2005), distins cu Prix du Meilleur Livre Étranger în 2004, finalist la Premiul pentru roman Fernando Lara (2001) şi Premiul Llibreter (2002) şi desemnat cea mai bună carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia; în anul 2008 a apărut “Jocul îngerului” (Polirom, 2009).

Cărţile sale au fost traduse în peste patruzeci de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate continentele.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro