Scriitorii Dan Mircea Cipariu, Florin Dochia, Ioan Matiuț, Andra Rotaru și Florina Zaharia, la Thessaloniki Book Fair

mai 20th, 2012 | By | Category: Proiecte

În perioada 24-27 mai 2012, Radio România / Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional vor organiza standul naţional al României în cadrul Târgului de Carte de la Salonic, Grecia. Organizat de Centrul Naţional al Cărţii, în parteneriat cu Federaţia Elenă a Editorilor şi Distribuitorilor de Carte şi Helexpo, Târgul de Carte de la Salonic este cel mai mare şi mai important salon de carte şi educaţie din Grecia. Anual, Târgul de la Salonic reuneşte peste 250 de expozanţi, cuprinzând cele mai importante edituri din Grecia, dar şi edituri, asociaţii de editori şi organizatori de târguri de carte din peste 20 de ţări. Scriitorii Dan Mircea Cipariu, Florin Dochia, Ioan Matiuț, Andra Rotaru și Florina Zaharia vor fi prezenți la Thessaloniki Book Fair, în cadrul proiectului DECULT organizat de Federația Editorilor și Distribuitorilor de Carte din România.


Standul naţional al României va cuprinde volume şi edituri reprezentative pentru panorama literaturii române actuale, premiate de-a lungul timpului la Târgurile GAUDEAMUS prin Votul Publicului. Trei scriitori români vor fi în centrul atenţiei la Târgul de la Salonic 2012: Viorel Marineasa, prozator timişorean, eseist, publicist şi editor, Dan Coman, poet şi romancier şi Lia Chisacof, traducător şi cercetător ştiinţific la Institutul de Studii Sud-Est Europene.

Ediţia din acest an, a IX-a, a Târgului de carte de la Salonic va sta sub semnul unei duble aniversări: în 2012 se împlinesc 100 de ani de la eliberarea Salonicului de sub dominaţie otomană, prilej cu care Târgul de la Salonic va găzdui o expoziţie dedicată istoriei oraşului. În plus, 2012 a fost declarat de către Ministerul Culturii din Grecia anul Nikiphoros Vrettakos: cu prilejul aniversării centenarului de la naşterea cunoscutului poet, eseist, traducător şi academician grec, Târgul de carte de la Salonic va dedica un spaţiu privilegiat cărţii de poezie şi operei scriitorului elen. Ţara invitată de onoare va fi Serbia.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS organizează de 5 ani standul naţional al României la Salonic, în virtutea parteneriatului special de schimb reciproc de standuri gratuite încheiat cu organizatorii Thessaloniki Book Fair.

Număr de vizualizări :1363


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro