Joi, 10 mai 2012, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia din București (Piața Romană, nr. 5), va avea loc lansarea volumului ”Trei săptămâni în Himalaya” (Editura Humanitas), de Marius Chivu, precum și vernisarea expoziției ”Copiii Himalayei”. Participă Gianina Corondan, Vlad Mixich, Valentin Găitănaru, Marius Chivu.
„Să călătorești încontinuu, fără intenția de a ajunge undeva. Ca stil de viață. Să nu te oprești nicăieri mai mult de o zi, să saluți lumea din mers în timp ce-ți iei rămas-bun, niciodată la revedere… Să fii curios și să te miri neîncetat știind că, dacă nu te miri, te rătăcești! Să cauți, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, și drumul să fie însăși destinația în schimbare. La sfârșit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru că încercarea de a străbate acei munți foarte înalți înseamnă să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinații ascunse de care la început nu ești pe deplin conștient. Trei săptămâni în Himalaya este și despre aceste mici revelații.” (Marius Chivu)
Marius Chivu, n. 1978. Cronicar literar, scriitor, traducator și jurnalist. Absolvent al Școlii de Artă, clasa de coregrafie, din Râmnicu Vâlcea, în 1996, și al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, în 2003. A debutat publicistic cu recenzii literare în anul 2000 în revista România literară și editorial cu volumul de poezie ”Vântureasa de plastic” (Editura Brumar, 2012). A inițiat și coordonat proiectul caritabil ”Cartea cu bunici” (Editura Humanitas, 2008), albumul de proză scurtă și fotografie ”Iubire 13” (Editura ART, 2010), volumul colectiv ”Primul meu porno” (Editura ART, 2011) și este coautor al antologiei ”Povești erotice românești” (Editura Trei, 2007). A tradus volumul de poezie ”Melancolica moarte a Băiatului-stridie” de Tim Burton (Editura Humanitas, 2009), romanul ”Unchiul Rudolf” de Paul Bailey (Editura Humanitas, 2009) și povestirile lui Oscar Wilde din audiobookul ”Privighetoarea și trandafirul” (Editura Humanitas Multimedia, 2010). În perioada 2005–2008 a realizat emisiuni culturale și rubrici de carte la televiziunile Antena 3, TVR 1 și TVR Cultural. Din 2005 este redactor-editor la revistele Dilemateca și Dilema veche, unde ține cronica literară, și colaborator al revistei Elle. Eseurile sale despre proza și poezia românească contemporană au fost traduse în engleză, suedeză, italiană, cehă și spaniolă.
V-ati imaginat vreodata ca a-ti facut sa catoreasca impreuna cu dumneavoastra , 3 saptamini in Himalaya , o pensionara de 64 de ani citadina convinsa ? A-ti reusit si va multumesc .
Cu drag Sanda Paunescu .