Expoziţia ”Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului”, în trei locații din București

mai 18th, 2012 | By | Category: Postcard

Vineri, 18 mai 2012, în Studioul Horia Bernea din Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în prezenţa lui Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei în România şi a lui Mircea Diaconu, Ministrul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, a avut loc vernisajul expoziției ”Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului”, care este vizitabilă în trei locații, simultan. Un eveniment organizat de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ şi Muzeul Naţional de Geologie al Institutului Geologic din România.


Publicul va putea descoperi această expoziţie de excepţie cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor sâmbătă, 19 mai 2012.

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, expoziţia deschisă la Sala Foaier, se articulează în jurul omului, a prezenţei sale pe teritoriul Dobrogei, din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. Arheologi şi etnologi vor recompune un spaţiu în care îşi vor povesti aventurile, între bucuria descoperirii şi constrângerile ştiinţifice. Din expoziţie nu vor lipsi lucruri frumoase specifice acestei zone precum ţesături, obiecte din lemn, ceramică, icoane, podoabe, mobilier, dar şi muzici dobrogene.

La Muzeul Naţional de Geologie, expoziţia va prezenta publicului fosile din Jurasic, Cretacic şi Neogen descoperite de paleontologii români şi francezi pe teritoriul Dobrogei: oase de pinipede (foci fosile) şi de păsări fosile, lemne pietrificate, roci din Paleozoic precum și diverse moluşte fosile.

Iar Muzeul Naţional de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, celebru pentru cercetările sale ştiinţifice privind biodiversitatea – o temă cu un important impact social, va arăta publicului vizitator bogăţia rezervaţiei biosferei Delta Dunării, peştera Movile – o viaţă bizară într-un mediu ostil, dar şi filme ale descoperirilor ştiinţifice ale expediţiilor oceanografice.

Expoziţie va putea fi vizitată până pe 15 iulie 2012.

Comisarul expoziţiei: Dr. Prof. Jean-Paul Saint Martin, Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris

Număr de vizualizări :1125


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro